5 exemple

Plante care NU se propaga in apa
Posted on: iulie 10, 2020 Posted by: Urban Moss Comments: 0

5 exemple

Plante care NU se propaga in apa

Pot sa inmultesc aceasta planta in apa? Aceasta este una dintre cele mai des intalnite intrebari. Ei bine, sunt plante ce se pot propaga in apa sau sol la fel de bine. Altele, prin alte metode. URBAN MOSS ti-a pregatit o lista cu cateva plante care nu se propaga in apa.

Plante aerofite.

aerofite

Plantele aerofite sunt acele minuni naturale ce cresc epifit pe scoarta arborilor sau roci, fara a avea radacinile in sol. In mediul lor natural, se hranesc cu particulele de apa din atmosfera. In casele noastre, este nevoie sa suplimentam acest lucru cu o scufundare saptamanala. In apa, aceste plante nu se divid, indiferent ce parte a plantei expunem. Dupa o perioada, aceste plante dezvolta „puisori”. Acestia pot fi separati de „planta-mama”. In timp, se vor dezvolta intr-o noua planta matura.

Calathea.

calathea ornata

Multe dintre speciile acestei plante nu se pot inmulti in apa. De exemplu, Calathea Ornata este una dintre ele. Aceasta planta poate fi inmultita prin separarea unui plante individuale din ghiveci. Planta aleasa trebuie sa aiba radacini dezvoltate si frunze sanatoase. In prima parte a separarii, planta sustrasa va inceta sa mai creasca in noul ghiveci pana cand radacinile se vor stabili in noul sol. Aceasta poate sa depaseasca si o luna de zile.

Feriga.

feriga

Feriga este o planta iubitoare de apa. O feriga in ghiveci va fi udata de multe ori intr-o saptamana, mai ales pe timpul verii. Cu toate acestea, propagarea in apa nu este posibila. Feriga nu dezvolta radacini atunci cand anumite sectiuni ale plantei (frunza sau tulpina) sunt pozitionate in apa. Multe specii de feriga vor avea mici umflaturi pe spatele frunzelor. In aceste mici umflaturi sunt sporii noilor plante. O metoda dificila de inmultire a ferigilor implica colectarea acestor spori si asezarea lor pe sol umed. In cel mai norocos caz, un spor va creste o planta noua.

Pachira Aquatica.

pachira aquatica

Numele „aquatica”, in mod ironic, nu sugereaza placerea plantei de a sta in apa. Pachira este greu de inmultit in apa si este nevoie de mult timp si rabdare. In plus, sansele de reusita sunt minime. Evident, daca vrei sa inmulteti aceasta planta in apa, o frunza nu este de ajuns. Vei avea nevoie de o sectiune cu nod (o umflatura in tulpina), tulpina si frunze. Apa trebuie schimbata foarte des, iar planta asezata la lumina indirecta; dar poate sa nu fie de ajuns! De aceea, va recomandam sa o divizati. De cele mai multe ori, intr-un ghiveci de Pachira sunt mai multe plante. Poti sustrage una dintre plante, fara a deteriora radacinile. Aceasta este una dintre cele mai simple metode!

Aspidistra.

Frunzele de Aspidistra pot fi taiate si puse in apa, cu scop decorativ! Aceste frunze pot rezista in vaza pana la 2-3 saptamani. Insa, nu vor forma radacini. Pentru a inmulti aceasta planta va fi nevoie sa cauti in ghiveci o planta pe care o poti replanta. Diviziunea este metoda care functioneaza de fiecare data!

Acestea sunt 5 exemple de plante care NU se propaga in apa. Tu ai incercat sa inmulteti aceste plante in apa? Daca ai reusit, comenteaza-ne metoda ta si permite-te sa invatam ceva nou!

Leave a Reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *