Propagarea (Inmultirea) plantelor curgatoare II

Cand sa le plantam in sol
Posted on: iulie 29, 2020 Posted by: Urban Moss Comments: 0

Propagarea (Inmultirea) plantelor curgatoare II

Cum sa le plantam in sol?

Ai incercat vreodata sa inmultesti plante in apa? Nu este magic? Sa vezi noile radacini cum se formeaza este spectaculos! Daca in articolul trecut am discutat despre modalitatea optima de propagare in apa, acum vrem sa iti impartasim un alt mic secret. Este vorba despre ce facem mai departe cu noile plantute! URBAN MOSS iti va dezvalui, pe scurt, cum sa le plantam in sol.

Esti in punctul in care sectiunile tale stau in apa de cateva saptamani si au format „mustati” generoase? Au peste 5 cm? Poti alege daca noile plante vor fi transferate in sol sau daca le vei pastra in apa.

Daca ai ales sa le trasferi in sol, iti recomandam ca solul sa fie selectat cu grija. Poti sa iti compui tu propriul amestec! Acest amestec poate sa contina 1 treime muschi de turba, 1 treime compost si 1 treime perlit. Consistenta va fi usoara, aerata, perfecta pentru radacinile tinere!

Atunci cand plantezi noile radacini, asigura-te ca ai la indemana un vas potrivit. La baza vasului, adauga un strat de sol si apoi monteaza noile plantute. Dupa ce ti-ai aranjat noile plantute dupa preferinte, umple vasul cu sol pana ajungi la un centimetru, poate doi, de buza vasului. Acest spatiu iti va permite sa administrezi apa fara ca apa sa curga din ghiveci!

Apropo de apa! Este bine sa uzi noul sol. Aminteste-ti ca plantele tale s-au dezvoltat in apa, un mediu complet diferit! Apoi, aseaza ghiveciul intr-un spatiu aerisit, luminos, cu temperatura constanta. De asemenea, evita sa asezi noile plantele in soare direct.

In primele 2-3 saptamani, pastreaza solul umed. Radacinile vor putea sa se obisnuiasca mai repede cu noua „locuinta”. Dupa acest timp de adaptare, uda planta conform cerintelor sale.

Ai reusit!

Leave a Reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *